Rácvárosi Tagóvoda
 

 

2015 március. április hónapban megújult az óvoda udvara. A program Pécs Megyei Jogú város Önkormányzatának támogatásával valósult meg, a 2014. évi "LÉPJ! Légy Pécs Jövője - Zöld Óvodáknak" pályázat keretében.
A pályázati keretet az szülők anyagi felajánlása, valamint közösségi munkája egészítette ki. A segítő szülők, családtagok számtalan délutánjukat és egy szombati napjukat áldozták a munkálatokra. Számszerűsítve: 9 alkalommal 55 fő.

 

Megvalósult a faburkolatú színpad anyagának beszerzése, elkészítése. A szelektív hulladékgyűjtők, kültéri hulladékgyűjtők megvásárlása és kitelepítése, az árnyékoló beszerzése, valamint az udvari komposztáló, veteményeskert kialakítására is sor került.

 

Külön szülői támogatással létrejött az óvodaudvar téglaburkolatának bővítése, melyhez az alapanyagot és a munkaerőt a szülők biztosították társadalmi munkában.


Így megvalósult óvodánk környezeti adottságainak fejlesztése, tárgyi eszközeinek bővítése, mely hozzájárul a környezettudatos szemlélet fejlesztéséhez, a természetet óvó-védő magatartás kibontakoztatásához.