Istenkúti Tagóvoda
 

Várjuk támogató segítségüket támogassa adója 1%-ával alapítványunkat.

 

„ Istenkúti Csemetékért ” Alapítvány
7635 Pécs Nagydeindoli út 2/2

Adószám: 18522529-1-02

Bankszámlaszám: Szigetvári Takarék 50800104-15379580-00000000

 

 


 

 

SZÁNDÉKNYILATKOZAT LETÖLTÉSE INNEN

 


 

Óvodánk a természeti szépségekben gazdag, tiszta levegőjű Istenkúton, a Nagydeindoli u. 2/2. sz. alatt található, melyben 2 vegyes életszervezésű csoportban folyik a nevelőmunka.

Megközelíthető:
-tömegközlekedéssel:       a 22 – 23 - 123 – as buszjárattal;

-autóval:                         az Orfű felé vezető úton. A parkolás ingyenes.

 

Óvodaépületünk 1972-ben épült, otthonos, családi ház jellegű. Két csoport szobával rendelkezünk. Világos csoportszobáinkat a gyermekek igényeihez igazítjuk. Az öltözőket és az előteret is gyermeki és óvónői alkotásokkal díszítjük. 

Az érkező gyermekek és szüleik különböző igényeit és elvárásait nap, mint nap maximális odafigyeléssel és szakértelemmel kezeljük. Családias kapcsolatot alakítunk ki szülőkkel, nagyszülőkkel egyaránt, így rendezvényeinken óvodánk udvara vidám sokadalommal teli.

 

Az óvodai életrendet hármas tartópillérre alapozzuk: játékra, mesére, testi-lelki jó érzés feltételeinek megteremtésére, melynek középpontja:
a gyermek.

Nagy figyelmet fordítunk az egészség megőrzésére és megóvására, ezért a szükséges időszakokban illóolajokkal fertőtlenítjük és tisztítjuk a levegőt. Élünk a mindennapos mozgás lehetőségével.

 

A gyermeki igényeknek és életkori sajátosságoknak megfelelő tevékenységformákat, illetve a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózásának lehetőségeit is biztosítjuk.

Egyik helyi sajátosságunk, hogy állandó kapcsolatot tartunk fenn a természettel, sokat tartózkodunk a szabadban, heti rendszerességgel sétálunk, játszunk, óvjuk – védjük a minket körülölelő természeti környezetet - hiszen óvodánk a gyönyörű mecseki erdő ölében helyezkedik el.

 

Speciális arculatunk:

-       a magyar népi kultúra és viselkedés megismerése, gyakorlása

-       zöldóvodaként a természet szeretetére nevelés,

-       madárbarát óvodaként madárgondozás, megfigyelés,

-       tehetséggondozás

 

 

Fő irányvonalunk, hogy ünnepeinket, napi hagyományos tevékenységeinket a természet változásaihoz, hagyományőrző napjaihoz, a természet adta eszközök és anyagok felhasználásával tesszük.


Hisszük, hogy csak ily módon tudjuk a természettudatos óvó – védő, értékekre figyelő magatartás alapjait lefektetni.