Radnóti M. Utcai Tagóvoda
 

Pécsi óvodások a Parlamentben,

az  Ovi-Foci  Alapítvány Karácsonyi ünnepségén!

A Kertvárosi Óvoda Enyezd Utcai 2.sz. Tagóvodája, valamint a Nyugati Városrészi Óvoda Radnóti Miklós Utcai Tagóvodája gyermekei, képviselői, mint az ünnepség díjazottként kiemelt résztvevői kaptak meghívást  Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja által alapított Ovi-Foci  Alapítvány Karácsonyi ünnepségére, a Parlament Gobelin termébe.

 

Kakas Anikó és Lóki Éva tagóvoda vezetők elmondták, hogy szeptemberben került sor mindkét óvodában a multifunkcionális ovi-foci pálya ünnepélyes átadására.

Az Ovi-Foci alapítvány minden évben díjazza az egyedi, különleges pályaátadó ünnepségeket. Ebben az évben a 61 óvoda közül 7 részesült elismerésben, ebből kettő pécsi: a Kertvárosi Óvoda Enyezd Utcai 2. sz. Tagóvodája, valamint a Nyugati Városrészi Óvoda Radnóti Miklós Utcai Tagóvodája .

Mindkét óvoda Innovációért Nívódíjban részesült, melyet a gyerekek és az óvodapedagógusok nagy örömmel vettek át.

Az ünnepségen az Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea köszöntötte a vendégeket, majd dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár mondott beszédet. Kiemelte, hogy Pécs országgyűlési képviselőjeként külön öröm számára, hogy pécsi óvodásokat is köszönthet a Parlamentben.

Meglepetés vendégként jelen volt még Vastag Csaba énekes is, akivel a gyerekek közösen elénekelhettek egy karácsonyi dalt.

Ezek után került sor a díjak átadására, csillogó gyermekszemek, büszke tekintetek kíséretében.

A gyerekek is készültek meglepetéssel, hiszen nem csak kapni, hanem adni is jó! Ajándékként az óvodások karácsonyi műsorral és a dolgozók által készített ajándékokkal kedveskedtek az alapítvány jelenlévő tagjainak és a meghívott vendégeknek.

Az ünnepség után idegenvezetők kísérték az Országházban a csoportokat. A gyerekek megcsodálhatták a koronaékszereket, a karácsonyi díszbe öltözött Parlamentet, beülhettek az ülésterembe. Az idegenvezetés után az Alapítvány minden résztvevőt meghívott egy közös ünnepi ebédre.

A nap zárásaként az Országgyűlési Őrség díszbemutatója következett, mely felért egy karácsonyi ajándékkal, hiszen kézzel fogható közelségbe került, megvalósult sok gyerek álma. A díszőrség bemutatója után, a gyerekek a megtanult vezényszavakkal irányították az őrséget, majd megnézhették fegyverzetüket. Ez a program hatalmas sikert aratott gyerekek és felnőttek között egyaránt!

A gyerekek rengeteg élménnyel gazdagodva tértek haza, elmesélték élményeiket és büszkén mutatták meg társaiknak, barátaiknak, szüleiknek a hazahozott díjat és érmeket!

Pécs, 2017.01.03.                                                          Kakas Anikó tagóvoda vezető